5 Euro Cent 2014


Adăugată de vladone
În colecțiile personale 15
Descriere avers În partea stângă, numeralul 5 care indică valoarea nominală; în dreapta numeralului, sus, cuvintele EURO şi CENT, unul sub celălalt; cuvântul CENT este scris cu litere mai mari decât cele folosite pentru cuvântul EURO, iar litera C este mai mare decât celelalte litere ale cuvântului; de sub numeral (partea din stânga-jos a monedei) pornesc şase linii paralele care ajung în partea din dreapta-sus a monedei; la fiecare dintre extremităţile liniilor apare câte o stea - în total sunt douăsprezece stele; în partea din dreapta-jos, peste linii este suprapusă imaginea Globului Pământesc, pe care este evidenţiată Europa; sub ultima stea din partea dreaptă apar iniţialele LL ale gravorului..
Descriere revers Catedrala din Santiago de Compostela, o bijuterie a arhitecturii romanice spaniole şi una dintre cele mai renumite destinaţii de pelerinaj din lume, este înfăţişată pe aceste monede. Monedele ilustrează faţada monumentală a clădirii Obradorie, un splendid exemplu de artă spaniolă barocă, începută în anul 1667 de Jose del Toro şi Domingo de Andrade. Construcţia a fost finalizată în secolul al XVIII-lea de Fernando Casas y Novoa.
Cod de catalog KM#1146
Diametru 21.25 mm
Grosime 1.67 mm
Masa 3.9200 g
Material Otel placat cu cupru
Orientare Medalie
Monetărie Spania - Madrid (M cu coroana)
Tipul muchiei neteda
Designer Luc Luycx / Garcilaso Rollán Sánchez
Prețuri de catalog Prețurile de catalog nu au fost setate

eBay
Disclosure: We may earn a commission from eBay if you make a purchase through the links below, at no extra cost to you. Thank you for supporting our work!

Comunitate

Cine o vrea:
jyhsehda Teo

Cine o are pentru schimb:
max Dan Alexandru Popa Remus Lazăr

Descarcă aplicațiile noastre