[PROBA] 50 Lei 1922


Adăugată de Ungurean Alexandru
Descriere generală Aceste piese au fost bătute în Marea Britanie, la Monetăria Regală din Londra. Monedele au înscrise pe ele anul 1922 (au fost - cel mai probabil - emise pentru a sărbători a cincea aniversare a încoronării lui Ferdinand I şi a Mariei ca rege şi regină, încoronare ce avusese loc în octombrie 1922 la Alba Iulia; decretul de emitere a acestor monede a fost publicat în Monitorul Oficial al României pe 4 iunie 1927, iar regele Ferdinand a murit pe 20 iulie în acelaşi an). În cartea Monetele României, scrisă de Octavian Iliescu şi de Paul Radovici, se arată că piesele au fost bătute prin anii 1928-1929. Cotarea pe piaţă a pieselor din această serie indică faptul că o mare parte din tiraj nu a fost pusă în circulaţie....o parte din tiraj a fost topită, aurul fiind folosit pentru baterea altor piese.
Descriere avers inscripţia FERDINAND I REGELE ROMANILOR - 50 LEI şi efigia încoronată a regelui în semiprofil spre stînga, cerc perlat exterior. Lîngă umărul drept este scris P. M. DAMMANN, numele gravorului monedei.
Descriere revers inscripţia MARIA REGINA ROMANILOR - 1922 - şi efigia încoronată a reginei în semiprofil spre dreapta, cerc perlat exterior
Cod de catalog Pn199
Tiraj 105,000
Diametru 40.00 mm
Masa 16.1300 g
Material Aur 0.9000
Orientare Monedă
Monetărie Anglia - British Royal Mint
Tipul muchiei zimtata
Designer P. M. DAMMANN
Prețuri de catalog
*ce înseamnă?
UNC $4500.00  

eBay
Disclosure: We may earn a commission from eBay if you make a purchase through the links below, at no extra cost to you. Thank you for supporting our work!

Descarcă aplicațiile noastre