20 Lei 1930 KN


Vrei să vezi cât valorează această monedă? Click aici pentru prețul pieței!
Adăugată de Sorin Trimbitas
În colecțiile personale 21
Descriere generală Numarul de exemplare este pentru toate cele 3 versiuni.Se crede că din tirajul de 50.000.000 au fost bătute la Londra 40.000.000 de piese iar la Birmingham celelalte 10 de milioane, cîte 5.000.000 la Heaton şi la King's Norton.

În MBR se afirmă că la Heaton - Londra s-au bătut două variante: cu sigla H sub grupul de ţărănci şi fără siglă. Dar monetăria Heaton a funcţionat întotdeauna la Birmingham, niciodată la Londra.

Monedele lui Mihai din 1930 au circulat relativ puţin, datorită detronării sale de către propriul tată, Carol al II-lea, în acelaşi an.

Relativ rară - în ciuda tirajului mare - şi scumpă, e aproape imposibil de găsit în stare bună. Între numismaţi este cunoscută ca Hora sau Moneda cu hora. Faptul că practic nu se poate găsi nimeni capabil să citească această monedă este o situaţie întru totul jenantă pentru numismaţi şi numismatica românească. Cele patru personaje feminine nu sînt surprinse jucînd, aşa cum s-a găsit o explicaţie facilă (Hora), care s-a şi împămîntenit, ci este vorba de Alegoria României Mari...
Descriere avers valoarea nominală 20 LEI, patru ţărănci în costum popular şi inscripţia BASSARAB în dreapta jos, de-a lungul circumferinţei (însemn al gravorului Costache Bassarab), cerc perlat exterior ....
Descriere revers inscripţia MIHAI I REGELE ROMANIEI, anul 1930 şi efigia regelui spre stînga, cerc perlat exterior...
Cod de catalog KM# 50
Tiraj 5,000,000
Diametru 27.00 mm
Masa 7.5000 g
Material Nichel-Alama
Orientare Monedă
Monetărie Anglia - King's Norton/Birmingnam (KN)
Tipul muchiei zimtata
Designer Bassarab
Prețuri de catalog
*ce înseamnă?
F $3.00   VF $10.00   XF $30.00   UNC $70.00  

eBay
Disclosure: We may earn a commission from eBay if you make a purchase through the links below, at no extra cost to you. Thank you for supporting our work!