2 Euro 2001


Vrei să vezi cât valorează această monedă? Click aici pentru prețul pieței!
Adăugată de Bart Perdieus
În colecțiile personale 4
Descriere generală Există două serii de monede în circulaţie.

Alteţa Sa Regală, prinţul Rainier al III-lea este ilustrat pe moneda de 2 EUR din prima serie. Un portret dublu, reproducând pe Alteţa Sa Regală, prinţul Rainier al III-lea şi pe prinţul moştenitor Albert apare pe moneda de 1 EUR. Monedele de 10 cenţi, 20 de cenţi şi 50 de cenţi prezintă sigiliul princiar. Monedele de 1 cent, 2 cenţi şi 5 cenţi ilustrează stema prinţilor suverani ai Principatului Monaco.

A doua serie prezintă, pe monedele de 1 EUR şi de 2 EUR, portretul Alteţei Sale Regale, prinţul Albert al II-lea. Monograma Alteţei Sale Regale, prinţul Albert al II-lea, apare pe monedele de 10 cenţi, 20 de cenţi şi 50 de cenţi. Monedele de 1 cent, 2 cenţi şi 5 cenţi ilustrează stema prinţilor suverani ai Principatului Monaco.
Descriere avers în partea stângă, numeralul 2 care indică valoarea nominală; în dreapta se află şase linii paralele verticale; aproape de fiecare dintre extremităţile liniilor apare câte o stea care înterupe linia - în total sunt douăsprezece stele; în dreapta se află harta Europei; partea dreaptă a hărţii este suprapusă peste linii; cuvântul EURO este scris pe orizontală în partea dreaptă, suprapus peste hartă; sub litera O apar iniţialele LL ale gravorului
Descriere revers Alteţa Sa Regală, prinţul Rainier al III-lea este ilustrat pe moneda de 2 EUR din prima serie...
Cod de catalog KM#174
Tiraj 919,800
Diametru 25.70 mm
Masa 8.5200 g
Material Bimetal Cupru-Nichel (inel) si Alama (centru)
Orientare Medalie
Monetărie Franta - Paris (A)
Tipul muchiei zimtata cu inscriptie
Inscripția de pe muchie stars and 2's
Designer obv. Pierre Givaudin rev. Luc Luycx
Prețuri de catalog
*ce înseamnă?
UNC $14.00  

eBay


Descarcă aplicațiile noastre