2 Euro 2009 - Cea de-a 10-a aniversare a Uniunii Economice si Monetare


Adăugată de Andrei C
În colecțiile personale 6
Descriere generală Cea de-a 10-a aniversare a Uniunii Economice şi Monetare
Descriere avers în partea stângă, numeralul 2 care indică valoarea nominală; în dreapta se află şase linii paralele verticale; aproape de fiecare dintre extremităţile liniilor apare câte o stea care înterupe linia - în total sunt douăsprezece stele; în dreapta se află harta Europei; partea dreaptă a hărţii este suprapusă peste linii; cuvântul EURO este scris pe orizontală în partea dreaptă, suprapus peste hartă; sub litera O apar iniţialele LL ale gravorului
Descriere revers Moneda ilustrează un personaj stilizat care se îmbină cu simbolul € pentru a reda ideea monedei unice şi, prin extensie, a Uniunii Economice şi Monetare (UEM), ca ultimă etapă în lunga istorie a integrării economice şi comerciale a Europei.

Moneda este emisă în fiecare ţară din zona euro şi are gravat numele ţării, precum şi textul „EMU 1999-2009” în limba (limbile) respectivă(e).

Desenul a fost ales, dintre cele cinci preselectate, de cetăţeni din întreaga Uniune Europeană printr-un vot on-line. Aceasta este creaţia lui George Stamatopoulos, sculptor în cadrul departamentului pentru producerea monedelor al Bank of Greece.
Cod de catalog KM# 107
Tiraj 812,500
Diametru 25.75 mm
Grosime 2.20 mm
Masa 8.5000 g
Material Bimetal Nichel-Alama (inel) si Cupru-Nichel (centru)
Orientare Monedă
Monetărie Olanda - Royal Dutch Mint
Tipul muchiei zimtata cu inscriptie
Inscripția de pe muchie 2 ** 2 ** 2 ** 2 ** 2 ** 2 **
Designer Luc Luycx / Georges Stamatopoulos
Prețuri de catalog
*ce înseamnă?
UNC $5.00   BU $6.00  

eBay

Descarcă aplicațiile noastre