5 Lire 1914 R (FALS)


Adăugată de Broscoteanu Nicolae
În colecțiile personale 1
Descriere generală Fals de epoca
Monetăria Romei - Tiraj: 272.515

900% argint - Diametru: 37 mm - Greutate: 25 g.





Fotografii de licitație Nomisma 50 din 15.10.2014 - lot nr. 426

Contur: noduri și rozete FERT incluse

Av.: VITTORIO EMANUELE III REGELE ITALIEI. Semibust în uniformă, cu Gulerul Bunei Vestiri, în dreapta; mai jos D. CALANDRA.

Revers: Italia cu ramură de măslin și scut stând pe o cvadrigă plină de viață în stânga decorată cu flori și FERT; sub cai si carul D. CALANDRA M / A MOTTI. INC. În exerga R (mdz) L.5 între nodurile de Savoia.



Sunt cunoscute numeroase încercări de falsificare a acestei monede, evident că în acest studiu nu putem accepta toate numeroasele variante aflate în circulație, dar ne propunem să dictăm linii directoare utile pentru analiza fiecărui exemplu individual.



În fotografia de mai sus puteți compara specimenul original cu 3 falsuri diferite. este important de observat că la monedele contrafăcute reliefurile sunt mai joase și mai confuze, „în falsuri lipsește mișcarea și puterea reliefului pe care gravorul A. Motti a putut să o dea în moneda originală” scrie G. Manfredini în cartea sa „I falsi numismatiști”.



În aceste măriri putem observa în detaliu marginea circulară a celor trei monede care este mai îngustă și mai rotunjită decât cea originală.



Detaliile Gulerului Bunei Vestiri purtate de Rege sunt complet diferite de original. Semnătura gravorului D. Calandra cu totul diferită și aproape total absentă în fals III.



Din nou in aceasta imagine putem observa, pe langa detaliul deja mentionat al marginii, diferenta de randament a micilor frize si a nodurilor asezate pentru a decora exerga monedei. Numele gravorilor diferă, de asemenea, de originale.



Există numeroase diferențe între original și falsuri în figura Italiei stând pe o cvadrigă: o ramură de măslin foarte evanescentă, cu mai puține frunze și deci complet diferită de original; detaliile coifului scutului si ale armurii sunt abia schitate (in exemplarele false este greu de observat ca Italia poarta sabie!); ornamentele din spatele Italiei au o incizie foarte slabă și abia schițată.



Cu totul diferit de original redarea căpăstrui și coama cailor. Căpăstrul care înconjoară burta calului în prim plan este moletat, detaliu total absent în cele trei falsuri în cauză dar nu numai. Diferite detalii pot fi văzute și în designul picioarelor cailor.



In ceea ce priveste conturul, randamentul rozetelor false I pare bun, nu acelasi lucru se poate spune despre noduri si Fert; conturul falsului II și III complet diferit de original
Cod de catalog KM#
Diametru 37.00 mm
Masa 25.0000 g
Material Argint 0.9000
Monetărie -Necunoscuta-
Tipul muchiei decorata si cu inscriptie
Prețuri de catalog Prețurile de catalog nu au fost setate

eBay
Disclosure: We may earn a commission from eBay if you make a purchase through the links below, at no extra cost to you. Thank you for supporting our work!

Descarcă aplicațiile noastre