2 Euro 2007 - Tratatul de la Roma, A 50-a Aniversare


Adăugată de Ole Sjoelund
În colecțiile personale 11
Descriere avers în partea stângă, numeralul 2 care indică valoarea nominală; în dreapta se află şase linii paralele verticale; aproape de fiecare dintre extremităţile liniilor apare câte o stea care înterupe linia - în total sunt douăsprezece stele; în dreapta se află harta Europei; partea dreaptă a hărţii este suprapusă peste linii; cuvântul EURO este scris pe orizontală în partea dreaptă, suprapus peste hartă; sub litera O apar iniţialele LL ale gravorului
Descriere revers moneda prezintă tratatul semnat de cele şase state fondatoare, pe un fundal care evocă pavajul (conceput de Michelangelo) din Piazza del Campidoglio din Roma, locul unde a fost semnat documentul, în data de 25 martie 1957. Traducerea textelor „Tratatul de la Roma – 50 de ani” şi „Europa”, precum şi numele ţării emitente, apar în limbile oficiale ale ţărilor din zona euro sau în latină. Legenda diferă de la o ţară la alta, dar imaginea tratatului este aceeaşi pentru toate monedele.

Tratatul de la Roma a instituit Comunitatea Economică Europeană şi a condus în cele din urmă la introducerea euro în anul 1999 şi a bancnotelor şi monedelor euro în anul 2002. Aniversarea tratatului a avut loc pe 25 martie 2007, iar ţările zonei euro au marcat această ocazie printr-o emisiune comună a acestei monede comemorative. Concepţia grafică a fost selecţionată în urma unui concurs organizat de monetăriile europene.
Cod de catalog KM#311
Tiraj 5,000,000
Diametru 25.73 mm
Grosime 2.17 mm
Masa 8.5200 g
Material Bimetal Alama (inel) si Cupru-Nichel (centru)
Orientare Medalie
Monetărie Italia - Roma (R)
Tipul muchiei zimtata cu inscriptie
Inscripția de pe muchie „2 EURO ***”, repetat de patru ori, orientat alternativ de jos în sus şi de sus în jos
Designer Avers: Luc Luycx
Prețuri de catalog
*ce înseamnă?
UNC $4.00   BU $5.00  

eBay

Comunitate

Descarcă aplicațiile noastre