5 Euro Cent 2016 F


Adăugată de Radu Florin
În colecțiile personale 6
Descriere generală Detalii Compozitie:
planchet: 93,15% fier, 1,2% carbon, straturi: 5,65% cupru
Descriere avers În partea stângă, numeralul 5 care indică valoarea nominală; în dreapta numeralului, sus, cuvintele EURO şi CENT, unul sub celălalt; cuvântul CENT este scris cu litere mai mari decât cele folosite pentru cuvântul EURO, iar litera C este mai mare decât celelalte litere ale cuvântului; de sub numeral (partea din stânga-jos a monedei) pornesc şase linii paralele care ajung în partea din dreapta-sus a monedei; la fiecare dintre extremităţile liniilor apare câte o stea - în total sunt douăsprezece stele; în partea din dreapta-jos, peste linii este suprapusă imaginea Globului Pământesc, pe care este evidenţiată Europa; sub ultima stea din partea dreaptă apar iniţialele LL ale gravorului.
Descriere revers Motivul crenguţei de stejar, amintire a vechilor monede germane pfenig. Grafica acestora a fost concepută de profesorul Rolf Lederbogen.
Cod de catalog KM#209
Tiraj 59,040,000
Tiraj BU 33,000
Tiraj Proof 30,000
Diametru 21.25 mm
Grosime 1.67 mm
Masa 3.9200 g
Material Otel placat cu cupru
Orientare Medalie
Monetărie Germania - Stuttgart (F)
Tipul muchiei neteda
Designer Rolf Lederbogen / Luc Luycx
Prețuri de catalog
*ce înseamnă?
VF $0.30   XF $0.40   UNC $0.75   Proof $2.50  

eBay
Disclosure: We may earn a commission from eBay if you make a purchase through the links below, at no extra cost to you. Thank you for supporting our work!

Comunitate

Cine o vrea:
Alexandru Popa

Cine o are pentru schimb:
Radu Florin

Descarcă aplicațiile noastre