10 Euro Cent 2018 D


Adăugată de max
În colecțiile personale 1
Descriere avers În partea dreaptă, numeralul 10 care indică valoarea nominală; sub numeral, cuvintele EURO şi CENT, unul sub celălalt; cuvântul CENT este scris cu litere mai mari decât cele folosite pentru cuvântul EURO, iar litera C este mai mare decât celelalte litere ale cuvântului; în stânga se află şase linii paralele verticale; aproape de fiecare dintre extremităţile liniilor apare câte o stea care înterupe linia - în total sunt douăsprezece stele; peste linii, la mijloc, este suprapusă harta Europei; în partea din dreapta-jos apar iniţialele LL ale gravorului
Descriere revers Motivul folosit pentru aceste monede este Poarta Brandenburg, care simbolizează divizarea şi unificarea ulterioară a Germaniei. În concepţia grafică realizată de Reinhard Heinsdorff, desenul evidenţiază deschiderea porţii, punând accentul pe unificarea Germaniei şi a Europei.
Cod de catalog KM#254
Tiraj 25,200,000
Diametru 19.75 mm
Grosime 1.95 mm
Masa 4.1000 g
Material Aur nordic (89% cupru, 5% aluminiu, 5% zinc, 1% staniu)
Orientare Medalie
Monetărie Germania - Munich (D)
Tipul muchiei zimtata
Designer Luc Luycx / Reinhard Heinsdorff
Prețuri de catalog Prețurile de catalog nu au fost setate

eBay


Comunitate

Descarcă aplicațiile noastre

Android

Fă o donație!

Îți place site-ul nostru? Dacă îți permiți fă o donație pentru plata hostingului și a dezvoltării folosind PayPal sau Bitcoins sau donează piese cu care nu mai ai ce face pentru a le folosi în concursurile viitoare.