1 Euro Cent 2015 J


Adăugată de Iordache Gabriel
În colecțiile personale 6
Descriere avers În partea stângă, numeralul 1 care indică valoarea nominală; în dreapta numeralului, sus, cuvintele EURO şi CENT, unul sub celălalt; cuvântul CENT este scris cu litere mai mari decât cele folosite pentru cuvântul EURO, iar litera C este mai mare decât celelalte litere ale cuvântului; de sub numeral (partea din stânga-jos a monedei) pornesc şase linii paralele care ajung în partea din dreapta-sus a monedei; la fiecare dintre extremităţile liniilor apare câte o stea - în total sunt douăsprezece stele; în partea din dreapta-jos, peste linii este suprapusă imaginea Globului Pământesc, pe care este evidenţiată Europa; sub ultima stea din partea dreaptă apar iniţialele LL ale gravorului
Descriere revers Motivul crenguţei de stejar, amintire a vechilor monede germane pfenig. Grafica acestora a fost concepută de profesorul Rolf Lederbogen.
Cod de catalog KM#207
Tiraj 9,450,000
Diametru 16.30 mm
Grosime 1.70 mm
Masa 2.2700 g
Material Otel placat cu cupru
Orientare Medalie
Monetărie Germania - Hamburg (B,J)
Tipul muchiei neteda
Designer Rolf Lederbogen / Luc Luycx
Prețuri de catalog Prețurile de catalog nu au fost setate

eBay
Disclosure: We may earn a commission from eBay if you make a purchase through the links below, at no extra cost to you. Thank you for supporting our work!

Comunitate

Cine o vrea:
Ovidiu-Daniel jyhsehda Alexandru Popa

Cine o are pentru schimb:
Radu Florin

Descarcă aplicațiile noastre