5 ani de la Victoria Revoluţiei Române


5 ani de la Victoria Revoluţiei Române 5 ani de la Victoria Revoluţiei Române
Adăugată de stomff andrei aurel
Descriere generală : Medalia jubiliară „5 ani de la Victoria Revoluţiei Române”
Emitent: Asociaţia Revoluţionarilor din Ploieşti.
Executant: Guvernul României.
Caracteristici: Executata in doua variante de material : tombac patinat si arama
Descriere față : Avers. În planul central se află imaginea celebrei sculpturi, “Rugăciune”, a lui Constantin Brâncuşi, flancată, în stânga, de inscripţia 1989, iar în dreapta de inscripţia 1994. Această compoziţie grafică este înconjurată de patru semicercuri, dispuse în formă de cruce. Pe braţele acestei cruci stilizate este încrustată câte o jerbă florală deasupra căreia se află înscrise, cu litere majuscule, cuvintele: LIBERTATE (stânga, sus);DEMOCRAŢIE (dreapta, sus); UNITATE (stânga, jos); DEMNITATE (dreapta, jos). La baza crucii este înscris numele autorului medaliei: C. DUMITRESCU. În exergă, în partea de sus, sunt înscrise, cu litere majuscule, cuvintele: 5 ANI DE LA VICTORIA REVOLUŢIEI ROMÂNE. În partea de jos, tot în exergă, este înscrisă, cu litere majuscule, data: DECEMBRIE 1989.
Descriere spate : Pe reversul medaliei, în plan central, se află stema statului român, flancată de două ramuri de laur, cu câte cinci foi. Deasupra stemei se află inscripţia: ROMÂNIA.
Diametru 60.00 mm
Masa 90.00 g
Material Tombac
Prețuri de catalog Prețurile de catalog nu au fost setate

eBay
Disclosure: We may earn a commission from eBay if you make a purchase through the links below, at no extra cost to you. Thank you for supporting our work!

Comunitate

Cine o vrea:
Radu Florin Ovidiu-Daniel