"Pacea de la Bucuresti" – Tratatul de Pace de la Bucuresti – 1913


"Pacea de la Bucuresti" – Tratatul de Pace de la Bucuresti – 1913 "Pacea de la Bucuresti" – Tratatul de Pace de la Bucuresti – 1913
Adăugată de adrian
Descriere generală : Dupa castigarea independentei de sub Imperiul Otoman, de catre statele balcanice, Bulgaria, nemultumita cu divizarea Macedoniei si alianta secreta intre Serbia si Grecia, declara razboi celor doua state. In urma acestui act, Romania si Imperiul Otoman declara razboi Bulgariei, iar aceasta capituleaza. Urmarea este Pacea de la Bucuresti si Bulgaria pierde majoritatea teritoriilor cucerite in Primul razboi Balcanic , cel din 1912.
Descriere față : Pe aversul medaliei, sunt reprezentate efigiile regilor participanti in acest razboi. Central este reprezentat Regele Carol I, patronul acestei paci, stg. sus, Petru I Regele Serbiei, stg. jos, Nikolai Regele Muntenegrului, dr. sus, Ferdinand Regele Bulgariei si jos dreapta, Constantin al XII-lea Regele Greciei.
Descriere spate : Pe revers, este reprezentata alegoric Pacea si in fundal cladirea Ministerului de Externe din Bucuresti.
Diametru 89.00 mm
Material Alama
Prețuri de catalog Prețurile de catalog nu au fost setate

Comunitate