Catalog de cărți poștale - Luxemburg_


Luxemburg_

Marele Ducat de Luxemburg (Groussherzogtum Lëtzebuerg în luxemburgheză) este un stat fără ieșire la mare din vestul Europei, vecin cu Belgia, Franța și Germania. Are două regiuni principale: Oesling în nord, situată în masivul Ardeni, și Gutland în sud. Luxemburg are o populație de peste o jumătate de milion de locuitori într-un teritoriu de aproximativ 2.586 kilometri pătrați. Este o democrație reprezentativă cu un monarh constituțional, fiind condusă de un „Mare Duce”. Țara are o economie foarte dezvoltată, cu cel mai mare PIB per capita din lume, conform FMI. Istoria și importanța sa strategică datează din antichitate, când pe locul actualului oraș Luxemburg a fost fondată o fortăreață romană. În Evul Mediu această fortăreață a devenit Castelul Luxembourg, un punct important de-a lungul „rutei spaniole” pe când Spania era principala putere europeană, care influența întreaga emisferă vestică în secolele XVI-XVII.
Luxemburg este un stat membru al Uniunii Europene, NATO, OCDE, Națiunilor Unite și a Benelux, reflectând consensul politic în favoarea integrării economice, politice și militare. Capitala statului este orașul Luxemburg, cel mai mare din țară, în el avându-și sediul mai multe instituții și agenții ale Uniunii Europene.
Cultura luxemburgheză este reprezintă un mixaj între romanism și germanism, împrumutând obiceiuri de la fiecare tradiție. Luxemburg este o țară trilingvă, germana, franceza și luxemburgheza fiind limbile oficiale. Deși un stat secular, religia predominantă este cea romano-catolică.
Descarcă aplicațiile noastre

Android